World Superbikes-coureur Razgatlioglu pakt triple met drie zeges op Donington

Het World Superbikes-kampioenschap kwam dit weekeinde in actie op het klassieke Britse Donington Park. Daar was het misschien niet altijd even spannend, mooi racen was het zoals bijna altijd wel op het oude circuit.

Race één
De Kawasaki's van Jonathan Rea en Alex Lowes en de Yamaha van Toprak Razgatlioglu stonden op de eerste rij, voor Scott Redding's BMW en de Ducati's van Alvaro Bautista en Michael Ruben Rinaldi. Razgatlioglu had de beste start en pakte de leiding, Bautista, Lowes en Iker Lecuona gingen allemaal voorbij Rea, die als vijfde aan ronde twee begon.

Rea werkte zich wel weer naar voren en nam plek drie in, achter Bautista, die op zijn beurt Razgatlioglu aan de horizon zag verdwijnen. Rea en Bautista knokten rondenlang om de tweede plek, tot de Spanjaard zijn Ducati acht ronden voor het einde het gras in gleed.

Razgatlioglu en Rea hadden hun eerste en tweede plek stevig in handen, om de derde plek werd stevig gevochten: Lowes vond aansluiting bij Redding. Razgatlioglu's zege kwam niet in gevaar, Rea werd tweede en Lowes won de mooie strijd om de derde plek, voor Redding, Axel Bassani, Rinaldi en Gerloff.

Superpolerace
Met dezelfde startgrid als race één kon de superpolerace op gang gebracht worden. Razgatlioglu pakte wederom de leiding bij de start, Rea, Redding en Lowes volgden. De gehele top-4 hield de posities ronde na ronde vast, tot de laatste sector: Bautista nam Lowes te grazen en finishte als vierde, achter Razgatlioglu, Rea en Redding.

Race twee
De uitslag van de superpolerace bepaalde de startopstelling voor de race, met Razgatlioglu, Rea en Redding voorop dus. Razgatlioglu behield bij de start de leiding, maar Rea viel stevig aan, terwijl Bautista voor Redding, Rinaldi en Lowes op de derde plek reed.

Het duurde even voor Rea een succesvolle aanval plaatste, maar Razgatlioglu sloeg wel gelijk terug na zijn foutje. De Turk bleef lange tijd twee man vlak achter zich houden, maar in de slotfase reed hij toch beetje bij beetje weg, terwijl Bautista met vier ronden te gaan eindelijk de tweede plek van Rea pakte.

Op Razgatlioglu stond in de slotfase geen maat, hij completeerde de triple op Donington. Bautista finishte als tweede, Rea hield Rinaldi van de derde podiumplek af. Bautista behield de leiding in het kampioenschap, voor Rea en de in de titelstrijd teruggekeerde kampioen Razgatlioglu - de Turk is nu na de andere twee de derde coureur ooit die in één weekeinde alle drie races won.