Cassidy crasht en wint ePrix New York door rode vlag, Frijns 3e

In de straten van New York is zaterdagavond de eerste van twee Formule E-races verreden. Dat werd met name aan het eind een flink chaotische bedoening, want de regen gooide het nodige roet in het eten.

Envision-coureur Nick Cassidy vertrok van poleposition, met Mercedes-rijder Stoffel Vandoorne naast hem, gevolgd door Lucas di Grassi (Venturi), Pascal Wehrlein (Porsche), Sebastien Buemi (Nissan) en Alexander Sims (Mahindra) - Cassidy's teamgenoot Robin Frijns vertrok vanaf plek zeven, Mercedes-coureur Nyck de Vries stond op de elfde plek.

Cassidy behield de leiding bij de start, Di Grassi en Buemi verschalkten Vandoorne, Frijns schoof twee plekken op en in het middenveld ging Jean-Eric Vergne - tweede in het WK - in de rondte. Na een kwartier had voorin iedereen de eerste keer Attack Mode gepakt, waarna Cassidy nog altijd de leiding had, voor Di Grassi, Buemi, Vandoorne en Frijns.

In de tweede Attack Mode behield Cassidy de leiding, terwijl Vandoorne langs Buemi ging en kort daarna met de Fan Boost ook Di Grassi verschalkte. Met een kwartier te gaan was het zo vrij duidelijk: Cassidy, Vandoorne en Di Grassi streden om de podiumplekken, Buemi en Frijns probeerden alles uit de kast te trekken om de aansluiting te vinden.

De twee vonden de aansluiting en op het moment dat Di Grassi de aanval op Vandoorne opende, ging ook Frijns langs de Belg, terwijl het inmiddels begon te regenen. Het duurde niet lang voor het stevig door begon te regenen, waarbij gezegd moet worden dat de banden in de Formule E geen volledige slicks zijn.

De wedstrijdleider besloot de race toch te neutraliseren, maar dat had wellicht ook een halve minuut eerder gekund: op het moment dat de melding van de neutralisatie kwam gleden Cassidy, Di Grassi en Vandoorne hard de baan af, wat logischerwijze voor de rode vlag zorgde.

Frijns ging aan de leiding, maar hij won niet: de race werd niet meer hervat en dus werd de stand van een ronde eerder gepakt. De gecrashte Cassidy pakte zo zijn eerste Formule E-zege, voor Di Grassi en Frijns. Vandoorne werd vierde, Mortara hield de leiding in het WK vast met plek vijf en De Vries werd tiende.