Voetbalsters Oostenrijk en Engeland naar kwartfinales EK

Op het Europees kampioenschap voetbal voor vrouwen is de eerste groep afgerond. Vrijdagavond werden de laatste twee wedstrijden in groep A gespeeld, waarbij het al geplaatste gastland Engeland de puntjes op de i zette.

Engeland speelde in Southampton tegen Noord-Ierland, waarbij het even duurde voor de doelpuntenmachine op gang kwam. Na veertig minuten was het dan eindelijk raak: een schot van Lauren Hemp werd geblokt, maar Fran Kirby schoot heerlijk raak.

Beth Mead tikte vier minuten later al de 2-0 binnen, kort na rust tekende Alessia Russo met een simpele kopbal voor de 3-0 en een eenvoudig passje stelde haar vijf minuten later in staat de vierde op te tekenen. De Noord-Ierse Kelsie Burrows wist een kwartier voor tijd een fraai lobje binnen te werken, helaas voor haar was dat wel in eigen doel: 0-5.

Oostenrijk speelde tegen Noorwegen, met als inzet een plek bij de laatste acht. Al vroeg eindigde een Oostenrijkse bal op de lat, maar na 37 minuten was het toch raak: een heerlijke pass van Verena Hanshaw werd het doel in gekopt door Nicole Billa.

In de tweede helft had Oostenrijk de boel op slot kunnen gooien, maar Lisa Makas stond één op één met de keepster en wist 'm precies op die keepster te schieten. In de slotfase kon Ada Hegerberg de Noorse ploeg redden, maar keepster Manuela Zinsberger redde Oostenrijk. Dat deed ze in blessuretijd nog eens en zo bleef het bij 1-0.