Downhiller Pierron wint in Lenzerheide, Nicole oppermachtig

De World Cup mountainbiken in Lenzerheide was afgelopen weekeinde niet alleen actief op het cross-countryparcours. Ook de beste downhillers ter wereld waren aan de beurt in Zwitserland, waar de verschillen vaak niet heel groot zijn.

Vrouwen
Eleonora Farina had de snelste tijd staan, maar de Italiaanse zag vervolgens hoe Myriam Nicole uit Frankrijk als voorlaatste naar beneden ging en totaal gehakt maakte van haar tijd: 8,433 seconden was het verschil in het voordeel van Nicole. Camille Balanche mocht als laatste naar beneden, maar de Zwitserse kwam niet in de buurt: op 4,419 seconden werd ze tweede, voor Farina.

Mannen
Finn Iles was vroeg aan de beurt en de tijd van de Canadees bleek bijzonder scherp. De Zuid-Afrikaanse legende Greg Minnaar kwam er met 0,303 seconden weliswaar erg dicht bij in de buurt, daarna beten negen rijders hun tanden er op stuk. Andreas Kolb uit Oostenrijk kwam enkele duizendsten tekort om Minnaar voor te blijven, de volgende vier haalden het ook niet - Dakotah Norton was sneller, maar ging onderuit. Amaury Pierron mocht de boel afsluiten en de in bloedvorm verkerende Fransman deed dat op fantastische wijze: met 1,402 seconden voorsprong op Iles pakte hij weer een overwinning.