Agenten belaagd in Dordrecht; twee arrestaties

In de nacht van zaterdag op zondag zijn agenten belaagd toen zij de inzittenden van een auto wilden controleren na een vechtpartij in Dordrecht. Een agent liep een gebroken pink op en een politiebus werd vernield. Er zijn twee mannen aangehouden.

Agenten kregen rond 2.00 uur een melding van een vechtpartij op het Vogelplein in Dordrecht. Als agenten aan komen, rijdt er een auto met een hoge snelheid de wijk in. Agenten gaan achter de auto aan. De bestuurder negeert het stopteken maar op het Eemsteynplein stopt de auto dan toch en stappen er vijf personen uit. De inzittenden geven geen gehoor aan de aanwijzingen die zij krijgen van agenten.

Als dan om de identiteitspapieren wordt gevraagd, wordt de sfeer steeds grimmiger. Agenten worden beledigd en twee mannen worden aangehouden. Bij de aanhouding breekt een van de agenten een pink. Ook wordt een politiebus vernield. Pas toen agenten dreigden met het stroomstootwapen lukte het om de situatie onder controle te krijgen. De twee mannen (24 en 21 jaar uit Dordrecht) zijn overgebracht naar het politiebureau.