Verstappen: "Deze dag was lastig"

In een bewogen race wist Max Verstappen vanmiddag beslag te leggen op de tweede plaatst achter Charles Leclerc. Zoals de Nederlander gisteren al voorspelde, was de slijtage van zijn banden groter dan hem lief was.

"Deze dag was lastig. Het was moeilijk dan ik had verwacht. We leken het meteen al moeilijk te hebben met de banden. Het maakte niet uit welke band we eronder schroefden, dat bleef zo op elke compound. Dus ja, we hadden te veel last van bandenslijtage om aan te vallen, vooral bij Charles", aldus de Red Bull-coureur, zo lezen we op Verstappen.nl.

"Na twee rondjes bij elke stint verloor ik al heel veel snelheid. Ik kan nog niet echt uitleggen waarom het zo erg was. Normaal gesproken zijn we wel beter met het managen van de banden. Het voelde een beetje als een ‘off-day’. De tweede plek is desalniettemin nog steeds een goed resultaat op een moeilijke dag", zo vulde Verstappen aan.

De Nederlandse wereldkampioen was verrast door het niveau van Ferrari. "Ik had wel verwacht dat ze sterk zouden zijn, maar niet dat ze zo goed zouden zijn. Het ging bij ons minder dan verwacht. We moeten analyseren en begrijpen waarom het zo ging."

Verstappen werd ook nog gevraagd of hij nog last had van de oranje rook van de Nederlandse sporters. "Nee hoor, de oranje rook was leuk. Het is ook een geweldige kleur. Dus ik vind het niet erg om daar doorheen te rijden. Het is geweldig om te zien dat er zoveel fans naar Oostenrijk komen. Ik heb ze helaas geen overwinning kunnen geven, maar ik denk dat de tweede plek nog steeds een prima resultaat is", aldus een lachende koploper in de WK-stand.