Verschoor raakt dominante F2-zege Red Bull Ring kwijt

Op de Oostenrijkse Red Bull Ring hebben de Nederlandse fans zondagochtend alvast kunnen juichen. De Formule 2-hoofdrace verliep met name in het begin vrij chaotisch, vanwege de opdrogende baan maakte men verschillende bandenkeuzes, en dat zorgde voor een eerste oranje feestje.

Frederik Vesti had de poleposition in handen op de nog altijd natte baan, Jüri Vips stond naast hem en Logan Sargeant, Ayumu Iwasa, Felipe Drugovich en Jack Doohan volgden, met Richard Verschoor op de achtste plek. Vips ging bij de start langs Vesti, terwijl Iwasa Sargeant passeerde en gevolgd werd door Doohan en Theo Pourchaire.

Marcus Armstrong, winnaar van de sprintrace, ging op zijn slicks in de rondte en dat zorgde voor een safetycarsituatie. Verschoor reed ook op slicks, in tegenstelling tot de mannen voor hem, en reed zich al snel naar de zesde plek, waarna hij ook Pourchaire te grazen nam.

In no-time dwong hij Sargeant de fout in en een bocht later zette hij 'm langs Iwasa naar plek drie - met de ook op slicks rijdende Jehan Daruvala achter zich aan. Ook Vesti had geen schijn van kans en twee bochten later nam de Nederlander met véél meer grip de leiding over van Vips.

De tijdelijk teruggekeerde veteraan Roberto Mehri, als 21e gestart, reed ook op slicks en zat na acht ronden achter Verschoor en Daruvala op plek drie. Nog geen ronde nadat Verschoor hem inhaalde reed Vips al buiten de top-10 en net als Vesti, Iwasa, Sargeant en Pourchaire kwam hij in allerijl nieuwe (droogweer)banden halen.

Nadat het wat rustiger werd kwam Daruvala, die inmiddels door Mehri gepasseerd was, nieuwe banden halen. Mehri kwam iets later binnen en na zestien ronden maakte ook Verschoor zijn stop, waarbij hij de leiding ruimschoots vast wist te houden, voor Daruvala en Mehri.

Verschoor reed ver weg van de rest en koerste relatief op het gemak naar een fraaie overwinning. Mehri passeerde Daruvala na een mooi duel, maar kreeg vijf seconden tijdstraf wegens het overschrijden van de track limits. Daruvala werd zo tweede, voor Sargeant, terwijl Verschoor in zijn outlap stil viel.

Update
De zege van Verschoor ligt in het putje: hij had na afloop te weinig brandstof in de auto en is gediskwalificeerd. Daruvala kreeg een forse tijdstraf voor het droogblazen van zijn startplek en viel ver weg, waardoor Sargeant ineens de winnaar werd, voor Enzo Fittipaldi en, jawel, Mehri.