Van Aert klopt Matthews en Pogacar in sprint en pakt tweede ritzege in Tour

Wout van Aert heeft de achtste etappe van de Tour de France gewonnen. Met een lastige aankomst in het Zwitserse Lausanne was de Belg van Jumbo-Visma de snelste, voor Michael Matthews en Tadej Pogacar.

Na de eerste bergrit van vrijdag, waarin Pogacar won voor Jonas Vingegaard stond vandaag een heuveletappe op het programma met aankomst in Zwitserland. Pogacar kreeg voor de start nog wel een tegenvaller te verwerken doordat zijn ploeggenoot Vegard Stake Laengen positief werd getest op corona en de strijd moest staken, ook Geoffrey Bouchard werd positief getest en ook hij kon niet verder.

Na de start kozen drie renners voor de aanval. Mattia Cattaneo, Fred Wright en Frederik Frison waren de gelukkigen en na een grote valpartij in het peloton kreeg het drietal een voorsprong van drie minuten, waarna Jumbo-Visma en BikeExchange de controle namen in het peloton.

De twee ploegen hielden de controle over de kopgroep en in de laatste vijf kilometer op de lastige aankomst in Lausanne werd Wright als laatste van de kopgroep gegrepen en kon er gesprint worden voor de dagzege. Van Aert zat lange tijd ingesloten, maar wist er toch op tijd eruit te komen en ging vlot voorbij Matthews en Pogacar.