Crawford wint Formule 3-sprintrace Red Bull Ring

Op de Red Bull Ring in Oostenrijk hebben de jongelingen in de Formule 3 zaterdag hun sprintrace afgewerkt. Dat was zo nu en dan wat chaotisch, niet geheel ongebruikelijk voor de Formule 3, maar daardoor niet minder vermakelijk.

Caio Collet vertrok vanaf poleposition en had Juan Manuel Correa naast zich, voor Jak Crawford, Franco Colapinto, Zane Maloney en Jonny Edgar. Correa ging kort na de start langs Collet, terwijl Colapinto langs Crawford ging.

Rafael Villagomez kwam in het achterveld stil te staan en zorgde zo voor een safetycarsituatie. Na een korte onderbreking konden we door, Correa voorop. Dat duurde niet lang: na een ronde of twee gaf zijn auto de geest en was het dus klaar met de kans op zijn eerste echte succes sinds hij in 2019 betrokken was bij het dodelijke ongeval van Anthoine Hubert in de Formule 2.

Het gevecht om de plekken achter Collet was vrij stevig en dat leverde een volgend slachtoffer op: Maloney werd rechtsachter door Ollie Bearman geraakt en ging de baan af. Nadat de safety car weer weg was konden we door, met Collet, Crawford, Colapinto, Edgar en Arthur Leclerc voorop.

Crawford probeerde uit alle macht de leiding te pakken en uiteindelijk lukte dat door buitenom langs Collet te gaan, terwijl Leclerc langs Edgar ging. Daar bleef het voorin bij: Crawford pakte de overwinning, voor Collet en Colapinto, met Leclerc op plek vier.