Mountainbikers Rissveds en Colombo pakken shorttrackwinst in Lenzerheide

De World Cup mountainbiken is deze week neergestreken in het prachtige Lenzerheide. In Zwitserland werden vrijdagavond de eerste wedstrijden afgewerkt: de shorttrackwedstrijden in de cross-country, waar ook de startopstelling voor de hoofdraces van zondag bepaald werd.

Vrouwen
Er bleef enige tijd een grote groep samen, tot Jenny Rissveds de gashendel na zo'n zes ronden volledig open trok. Een klein groepje kon heel even volgen, maar al snel sloeg de Zweedse een indrukwekkend gat. Alessandra Keller wist in de slotronde voor eigen publiek nog in de buurt te komen, maar Rissveds hield stand en zegevierde, voor Keller en diens Zwitserse landgenote Jolanda Neff. Anne Terpstra finishte als zesde, Anne Tauber werd dertiende en Lotte Koopmans dertigste.

Mannen
Bij de mannen duurde het wat langer voor er een schifting ontstond, wat uiteindelijk gebeurde onder leiding van het Zwitserse trio Nino Schurter, Mathias Flückiger en Filippo Colombo. Die leken ook om de winst te sprinten, maar Schurter haakte af en de Zuid-Afrikaan Alan Hatherly sprintte naar plek drie. Vlak voor hem ging de winst naar Colombo, die Flückiger er net uit wist te sprinten.