Djokovic beëindigt Britse Wimbledondroom en speelt finale tegen Kyrgios

Tennisser Novak Djokovic staat voor de achtste keer in de finale op Wimbledon. De als eerste geplaatste Serviër rekende in de halve eindstrijd af met Cam Norrie, als negende geplaatst en de grote hoop van het Britse thuispubliek.

Norrie begon bijzonder lekker door gelijk Djokovic' servicegame te pakken. Hij leverde de break wel in, maar plaatste er later nog twee en won set één overtuigend. In het tweede bedrijf ging het meer gelijk op, tot Djokovic op 4-3 een break plaatste en richting setwinst ging.

Het verzet van Norrie leek langzamerhand wat weg te hebben, set drie begon al met een break voor Djokovic, die er op 3-1 nog eens één plaatste. Set vier volgde ongeveer hetzelfde recept, hoewel Norrie iets meer tegenstand kon bieden. Het was niet genoeg en na 2,5 uur was het gespeeld: 2-6, 6-3, 6-2, 6-4.

In de finale staat Djokovic tegenover Nick Kyrgios. De Australiër kreeg extra rust, want tegenstander Rafael Nadal moest met een buikspierblessure verstek laten gaan. Daarmee kan er ook een streep door de kans van de Spanjaard om dit jaar als eerste man sinds 1969 alle Grand Slam-toernooien te winnen, waar hij nog altijd voor op koers lag.