Gameplay van The Lord of the Rings: Gollum

Uitgever Nacon en ontwikkelaar Daedalic Entertainment hebben een gameplaytrailer vrijgegeven voor stealth-actie-avonturengame The Lord of the Rings: Gollum.

The Lord of the Rings: Gollum is gebaseerd op de legendarische boekentrilogie The Lord of the Rings van J.R.R. Tolkien en vertelt over de ervaringen van Gollum in de eerste hoofdstukken van The Fellowship of the Ring.

Nadat hij zijn kostbare ring aan Bilbo Baggins heeft verloren, besluit Gollum de Misty Mountains te verlaten en aan een gevaarlijke reis te beginnen die hem van de kerkers van Barad-dur naar het rijk van de woudelfen in Mirkwood leidt. Om de gevaren van zijn reis door Midden-aarde te overleven, moet Gollum sluipen en klimmen en al zijn sluwheid gebruiken. Hij heeft ook te maken met zijn Hobbit-zelf: Smeagol.

Het is aan de spelers of ze willen dat Gollum de overhand krijgt als het gaat om het nemen van belangrijke beslissingen, of dat ze liever Sméagol het over laten nemen. Gollum ontmoet ook bekende personages uit de boeken en een paar nieuwe gezichten.

The Lord of the Rings: Gollum komt op 1 september uit voor PlayStation 5, Xbox Series, PlayStation 4, Xbox One en pc via Steam en later in 2022 voor Switch.