Spanje zonder beste voetbalster ter wereld naar EK

Een flinke aderlating voor het Spaanse elftal richting het Europees kampioenschap voetbal. Spanje moet het doen zonder Alexia Putellas. De aanvallende middenvelder heeft dinsdag de voorste kruisband van haar linkerknie gescheurd tijdens de training, zo meldt Cadena Cope.

Eerder maakte de nationale vrouwenploeg van Spanje melding van een 'verrekking', die nog nader onderzocht moest worden. De kruisbandblessure houdt Putellas maandenlang buitenspel, waardoor ze ook een groot deel van het seizoen met Barcelona zal moeten missen. 

Spanje zal dus zonder de beste voetbalster ter wereld deelnemen aan het EK. Putellas won in 2021 de Gouden Bal en werd afgelopen seizoen uitgeroepen tot beste speelster van de Champions League. Het is een tweede dreun voor Spanje. Dit nieuws kwam bovenop het bericht van vorige week dat ook Jennifer Hermoso niet deel kan nemen. Zij was achter Putellas tweede in de Gouden Bal-verkiezing. De Spaanse kampt met een knieblessure. 

Voor Spanje begint het EK vrijdag met een groepswedstrijd tegen Finland. Daarna volgen duels tegen Duitsland (volgende week dinsdag) en Denemarken (volgende week zaterdag). Woensdag speelt gastland Engeland de openingswedstrijd van het toernooi tegen Oostenrijk. Spanje geldt als een van de favorieten op het EK, maar met het gemis van Putellas en Hermoso lijken de kansen wel geslonken.