FOK! Wat een weer: minder mooi

weerbanner (Foto: FOK.nl)

Welkom!  

Soms laten de weerkaarten wel eens grappige dingen zien. Weerland stond vanmorgen op zijn kop, toen er een weemodel met temperaturen tussen de 41 graden in Leeuwarden tot 44 graden in Arcen op de proppen kwam. Uiteraard niet echt realistich, maar het zijn toch signalen dat er mogelijk grote warmte aan zit te komen. Jullie Primeurman is echter de rust zelve, en concludeert dat zelfs computermodellen gevoel voor humor hebben.  

Zover is het absoluut nog lang niet. Het enige wat wel vrij duidelijk is, is dat er voorlopig geen regen van betekenis zal vallen. Alleen morgenavond en donderdagochtend kan er wat vallen, maar méér dan 1 tot 3 mm zit er niet in. Héél misschien dat het noorden nog nét 5 mm kan krijgen. 

Verder is er morgen duidelijk meer bewolking dan vandaag. In de ochtend schijnt de zon nog wel af en toe, maar in de middag zal het grotendeels bewolkt raken. Pas in de avond kan er dan dat beetje regen in het noorden gaan vallen. Over het algemeen liggen de maxima tussen de 18 en 22 graden. De westelijke wind neemt ook toe en zal aan zee uiteindelijk krachtig gaan worden. Dit maakt het niet meteen een mooie dag. 

Donderdag verloopt ook grotendeels bewolkt met in de ochtend van noord naar zuid dat inmiddels vaker genoemde beetje regen. Pas later op de donderdag bereiken opklaringen het noordwesten. Ook dan is het tamelijk koel.

Vanaf vrijdag breekt de zon weer veel vaker door, al blijven de temperaturen nog vrij gematigd. Duidelijk warmer weer lijkt dus pas veel later aan de orde te zijn.  

Tot ziens maar weer!  

Zop9 (Foto: Spylacopa_68)
Spylacopa_68 is vaak erg vroeg op. Daardoor kan hij de zonsopkomst vaak mooi vastleggen. (Foto: Spylacopa_68)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Dan kom je 'm vanzelf tegen!