Nadal te sterk voor Van de Zandschulp in vierde ronde Wimbledon

Botic van de Zandschulp heeft het niet gered om de kwartfinales op Wimbledon te bereiken. Op het Centre Court verloor de 26-jarige Nederlander in drie sets van Rafael Nadal: 4-6, 2-6, 6-7 (6).

In de eerste set ging het gelijk op tussen Van de Zandschulp en Nadal, maar in de tiende game van de eerste set ging het echter mis voor de Nederlander. Na een slordige servicegame met enkele afzwaaiers verloor hij zijn servicegame en dat koste hem ook direct de set. Direct in de tweede set kreeg Van de Zandschulp een kans om de service van de Spanjaard te breaken, maar Nadal werkte die weg en sloeg in de servicegame van de Nederlander direct toe. Nadal speelde de set makkelijk uit en won de set met 2-6.

Ook in de derde set kreeg Van de Zandschulp direct de kans om de service van de Spanjaard te breaken en zou daarin nu wel slagen. Hij pakte de break, maar in de volgende servicegame verloor hij direct zijn service en stond het weer gelijk en Nadal sloeg nogmaals toe op de service van de Nederlander. Nadal leek op weg naar een makkelijke zege toen die op 5-3 voor de wedstrijd mocht serveren, maar daarin faalde hij en kon Van de Zandschulp terugkomen tot 5-5 en zou uiteindelijk een tiebreak de beslissing moeten brengen. Daarin had Nadal ook steeds het voordeel en nam een 6-3 voorsprong. Van de Zandschulp wist die wedstrijdpunten nog weg te werken, maar bij het vierde wedstrijdpunt was het uiteindelijk wel raak voor de 36-jarige Spanjaard.

Door de nederlaag van Van de Zandschulp zijn de Nederlanders nu op Wimbledon klaar in het enkelspel.