Hadjar en Leclerc winnen spannende F3-races Silverstone

Op het circuit van Silverstone hebben de jongelingen in de Formule 3 hun races van het weekeinde afgewerkt. Zaterdag stond de sprintrace op het programma, zondagochtend werd de langere hoofdrace afgewerkt.

Sprintrace
Reece Ushijima mocht van poleposition vertrekken, naast kampioenschapsleider Victor Martins en voor Kush Maini, Isack Hadjar, Roman Stanek en Kaylen Frederick. Martins pakte bij de start de leiding, Ushijima volgde, voor Maini, Hadjar, Frederick, Stanek en Zane Maloney.

Na een paar ronden ging Hadjar met een fraaie actie langs Maini naar plek drie, terwijl Ushijima steeds fellere pogingen deed om Martins terug te pakken. Dat lukte niet en even later zag hij Hadjar buitenom langszij komen.

Laszlo Toth en Zdenek Chovanec, nota bene teamgenoten bij Charouz Racing, raakten na tien ronden met elkaar in de clinch en kwamen stil te staan: safety car. Met vijf ronden te gaan konden we weer door, Martins, Hadjar en Ushijima voerden vóór Maini, Frederick en Stanek het veld aan.

In de voorlaatste ronde kwam Hadjar op het Hangar Straight met DRS achter Martins vandaar en buitenom ging hij er in Stowe langs. Het leverde Hadjar de overwinning op, voor Martins en Ushijima, met Maini, Frederick en Stanek die de top-6 completeerden.

Hoofdrace
Zak O'Sullivan had op vrijdag zijn eerste poleposition ooit gepakt, Arthur Leclerc stond naast hem en Zane Maloney, Caio Collet, Jak Crawford en Oliver Bearman maakten de eerste drie rijen vol. O'Sullivan vertrok goed, Leclerc sloot aan en vooral om plek drie werd daarachter hard gevochten.

Leclerc ging in Stowe buitenom naar de leiding, maar ongeveer op dat moment kwamen de borden voor de safety car naar buiten: Bearman had Maloney de baan af getikt en iets verder naar achteren ging ook Franco Colapinto in de rondte. Leclerc moest zijn plekje afstaan bij O'Sullivan, die bij de herstart de leiding weer had.

Kort na de herstart deed Leclerc een poging buitenom in Brooklands en Luffield, met succes. Collet en Bearman duelleerden in Copse om plek drie, wat nog goed ging, maar iets verder naar achteren knalden Nazim Azman en Rafael Villagomez daar hard de bandenstapel in - de coureurs waren gelukkig wel in orde.

Met acht ronden te gaan en Leclerc, O'Sullivan en Collet voorop konden we weer door. De verschillen bleven klein, maar het duurde even tot er écht wat gebeurde: Bearman ging Collet voorbij. Leclerc reed naar de overwinning, O'Sullivan verdedigde zijn tweede plek met hand en tand - én succes - tegen Bearman, die derde werd.