Koolhof en Middelkoop dubbelen door op Wimbledon, Rus en Van de Zandschulp onderuit

Tennisser Wesley Koolhof staat op Wimbledon in de achtste finales van het mannendubbelspel. Samen met de Brit Neil Skupski is hij als derde geplaatst en in de tweede ronde rekenden ze, weliswaar met wat moeite, in drie sets af met het Spaans/Australische duo Pedro Martinez/John-Patrick Smith: 7-6 (6), 6-2, 7-6 (4).

Voor Botic van de Zandschulp eindigde het toernooi in de eerste ronde. Samen met de Amerikaan Mackenzie McDonald nam hij het op tegen de Australiër John Peers en diens Slowaakse kompaan Filip Polasek, maar na een uitstekend begin gaven Van de Zandschulp en McDonald het uit handen: 6-4, 6-4, 5-7, 3-6, 2-6.

In het gemengd dubbelspel is Matwé Middelkoop doorgedrongen tot de tweede ronde. Met zijn partner, de Australische Ellen Perez, rekende hij in de eerste ronde met 6-2, 7-5 af met het Mexicaans/Chinese duo Santiago Gonzalez/Yang Zhaoxuan.

Arantxa Rus sneuvelde in de tweede ronde van het vrouwendubbelspel. Met Viktoria Kuzmova uit Slowakije nam ze het op tegen de Poolse Magdalena Frech en de Braziliaanse Beatriz Haddad Maia, die met 4-6, 7-5, 3-6 te sterk waren.