Waterpolosters grijpen nét naast WK-finale

De Nederlandse waterpolosters hebben zich in Budapest net niet geplaatst voor de finale van het wereldkampioenschap. De jonge ploeg van bondscoach Evangelos Doudesis ging in de halve finales met 12-13 onderuit tegen de Hongaarse thuisploeg.

Vorig jaar werd Nederland op de Olympische Spelen in de kwartfinales uitgeschakeld door Hongarije, dat later brons won. Dit was de kans op revanche en Nederland begon sterk, onder meer dankzij Iris Wolves en Vivian Sevenich.

Toch kwam Hongarije op dreef en nam het de leiding in handen. De achterstand van twee punten werd kort voor het einde van het derde kwart wat teruggebracht door Simone van de Kraats, die Nederland in het vierde kwart op gelijke hoogte bracht, na tussenkomst van de VAR.

Al snel had Hongarije weer een voorsprong te pakken, waarna Lola Moolhuijzen in de slotfase net over schoot. Dat leverde een corner op met nog een paar seconden te gaan, maar daarin werd weinig meer gedaan dan de bal overgooien tot de tijd voorbij was.

Zaterdag om 14.30 uur speelt Nederland de strijd om de derde plek tegen Italië, dat met 14-6 van de VS verloor. Om 20.00 uur wordt dan de finale gespeeld.