Van de Zandschulp naar derde ronde Wimbledon, Pattinama-Kerkhove kan net niet stunten

Botic van de Zandschulp heeft zich geplaats voor de derde ronde van Wimbledon. De 26-jarige Nederlander was in de tweede ronde te sterk voor Emil Ruusuvuori: 3-6, 6-1, 6-4, 6-4.

Van de Zandschulp begon matig aan het duel tegen Ruusuvuori. De tennisser uit Finland brak de Nederlander al snel in de openingsset en gaf die breakvoorsprong niet meer weg. Vanaf set twee kwam Van de Zandschulp beter in de partij en zou de tweede set dan ook met overtuiging winnen. In set drie en vier had de Nederlander aan een break genoeg.

Na Tim Van Rijthoven is Van de Zandschulp de tweede Nederlander die de derde ronde bereikt op het heilige gras van Wimbledon.

Het is Lesley Pattinama-Kerkhove net niet gelukt om te stunten tegen Iga Swiatek. De Poolse nummer één van de wereld had het lastig met de Nederlandse en zou uiteindelijk in drie sets winnen van Pattinama-Kerkhove. Voor Swiatek was het al haar 37ste zege op rij: 4-6, 6-4, 3-6.

De 30-jarige Pattinama-Kerkhove speelde een sterke partij tegen Swiatek. In de eerste set kwam de Nederlandse op een break voorsprong en liep uit naar een 4-2 voorsprong, maar alsnog zou de set gaan naar de Poolse. Ook in set twee bood Pattinama-Kerkhove heel goed tegenstand tegen de nummer één van de wereld en zou de set ook pakken met 6-4. In de derde set begon Pattinama-Kerkhove opnieuw goed en kreeg ze de eerste breakkansen in de beslissende set, die wist Swiatek weg te werken, waarna de Poolse in de vierde game de enige break van de set pakte. Ze serveerde het vervolgens makkelijk uit en is in het enkelspel bij de vrouwen geen Nederlandse meer actief.