Koolhof, Rus en Hartono/Schuurs dubbelen door op Wimbledon

Tennisser Wesley Koolhof heeft zich geplaatst voor de tweede ronde van het mannendubbelspel op Wimbledon. De Nederlander, samen met de Brit Neal Skupski als derde geplaatst, was op het heilige Londense gras met 6-3, 7-5, 6-3 te sterk voor de Argentijnen Facundo Bagnis en Diego Schwartzman.

Voor Matwé Middelkoop kwam er in ronde één al een einde aan zijn toernooi. Hij speelde samen met de Australiër Luke Saville en dat begon alleszins prima, maar de Portugees João Sousa en diens Australische kompaan Jordan Thompson namen de regie volledig over vanaf de tiebreak in set drie: 6-2, 6-4, 6-7 (4), 3-6, 3-6.

Jean-Julien Rojer en Marcelo Arevalo uit El Salvador waren als vierde geplaatst, maar dat leverde weinig succes op. De Amerikanen Denis Kudla en Jack Sock bleken in ronde één al een maat te groot: 6-7 (4), 3-6, 4-6.

Bij de vrouwen begonnen Arianne Hartono en Demi Schuurs prima aan hun toernooi. Het Nederlandse duo opende tegen de Britse wildcardspeelsters Jodie Burrage en Eden Silva, die met 6-3, 6-4 aan de kant werden geschoven.

Ook Arantxa Rus begon haar dubbeltoernooi goed, in haar geval samen met de Slowaakse Viktoria Kuzmova. Het tweetal speelde tegen het Australische duo Daria Saville/Ajla Tomljanovic, dat met twee keer 6-3 weinig kans maakte.