Van de Zandschulp en Pattinama-Kerkhove door naar volgende ronde Wimbledon, Rus uitgeschakeld

Ook op de tweede dag van Wimbledon was Nederlands succes in het enkelspel. Botic van de Zandschulp en Lesley Pattinama-Kerkhove wisten zich te plaatsen voor de tweede ronde. Arantxa Rus wist haar openingsronde niet te winnen.

Nadat maandag Tim van Rijthoven en Tallon Griekspoor zich hadden geplaatst kwam vandaag met Botic van de Zandschulp de derde Nederlandse man in het enkelspel in actie. Van de Zandschulp, de nummer 24 van de wereld, kende in de openingsronde geen enkel probleem met Feliciano López. De 40-jarige Spanjaard had geen antwoord op het spel van de Nederlander en Van de Zandschulp won in drie sets van López: 6-2 6-3 6-3.

In het vrouwenenkelspel was er succes voor Lesley Pattinama-Kerkhove. De Nederlandse werd in de kwalificaties uitgeschakeld, maar dankzij de verschillende afmeldingen mocht ze alsnog deelnemen aan het hoofdtoernooi van Wimbledon. In de eerste ronde was de lucky loser in de openingsronde te sterk voor Sonay Kartal. In de volgende ronde neemt Pattinama-Kerkhove het op tegen de nummer één van de wereld Iga Świątek. De Poolse is maar liefst 34 wedstrijden ongeslagen.

Arantxa Rus wist de tweede ronde van Wimbledon niet te bereiken. In de eerste ronde was ze kansloos tegen de tegen de Amerikaanse Catherine Harrison. Rus verloor met 1-6, 4-6 van de nummer 262 van de wereld.