Van Rijthoven en Griekspoor beginnen goed op Wimbledon

Tim van Rijthoven en Tallon Griekspoor zijn goed begonnen op Wimbledon. Van Rijthoven won in de eerste ronde met overtuiging van Federico , terwijl Griekspoor in de openingsronde te sterk was voor Fabio Fognini.

Van Rijthoven begon stroef aan het duel tegen Delbonis. Na zeven games keek de Nederlander tegen een 2-5 achterstand aan, maar knokte zich terug in de set en via een tiebreak pakte de nummer 104 van de wereld de set. In set twee en drie was Van Rijthoven duidelijk te sterk voor de Argentijn en pakte met overtuiging de winst. Hij won met 7-6 (7),6-1,6-2. Van Rijthoven, die met een wildcard toe werd gelaten aan Wimbledon, speelt tegen de Spanjaard Carlos Taberner of de Amerikaan Reilly Opelka.

Ook Griekspoor wist zich te plaatsen voor de tweede ronde op Wimbledon. Griekspoor verloor de eerste set nog wel tegen de Italiaan Fognini, maar herstelde zich knap. Hij won set twee en zette daarna door. Ook in set drie en vier was de Nederlander de betere speler op de baan. Hij won met 5-7, 7-5, 6-3 en 6-4.

In de volgende ronde neemt Griekspoor het op tegen de jonge Spanjaard Carlos Alcaraz, die het in zijn openingsronde lastig had met de Duitser Jan-Lennard Struff.