Slot door vakgenoten gekozen tot trainer van het seizoen

Arne Slot is de winnaar van de Rinus Michels Award. De coach leidde Feyenoord het afgelopen seizoen naar de finale van de Conference League. Hij volgt Erik ten Hag op. Deze prijs kreeg hij van zijn vakgenoten. 

Slot werd verkozen boven Ten Hag (Ajax), Ron Jans (FC Twente), Joseph Oosting (RKC Waalwijk) en Kees van Wonderen (Go Ahead Eagles). In zijn eerste seizoen in Rotterdam werd Slot derde in de Eredivisie, maar vooral de Europese prestaties van Slot en Feyenoord waren indrukwekkend. De Rotterdammers zorgden voor een grote coëfficiëntenpolonaise door de finale van de Conference League te bereiken. In Tirana werd met 1-0 verloren van AS Roma. Slot is de eerste Feyenoord-trainer sinds Ronald Koeman (2011/2012) die de prijs in ontvangst mag nemen.

Er was nog een prijswinnaar. Bert van Marwijk kreeg de oeuvreprijs. De 70-jarige trainer won in 2002 met Feyenoord de UEFA Cup en bereikte acht jaar later met het Nederlands elftal de finale van het wereldkampioenschap. De oeuvreprijs wordt niet elk jaar uitgereikt. Eerder viel de prijs ten deel aan onder anderen Louis van Gaal, Johan Cruijff, Foppe de Haan, Kees Rijvers, Leo Beenhakker en Dick Advocaat.