FOK! Wat een weer: Langzaam naar zonniger weer

weerbanner (Foto: FOK.nl)

Yo!

Het was niet echt een zonnige zondag, maar het ziet er naar uit dat we zonniger dagen in het vooruitzicht hebben. Zoals het er nu naar uit ziet gaat woensdag de warmste dag van de week worden met zo'n 25 tot 28 graden waarna het donderdag weer gaat afkoelen. 

Maar laat ik niet te veel op de zaken vooruit lopen, of doen alsof ik net zoveel kennis van het weer heb als onze vaste weermannen Stephan en Username. Spieken dus bij het KNMI voor wat het weer ons  de komende 24 uur gaat brengen  

Vanavond trekken er er enkele wolkenvelden over ons land en langs de oostgrens kan nog steeds wat regen vallen. Er wordt weinig wind verwacht.

Vanochtend is het in de oostelijke helft van het land bewolkt en in het noordoosten kan er eerst nog wat regen vallen. In de westelijke helft van het land schijnt de zon en daar is het droog, wel is er aan het eind van de ochtend ook in het westen een enkele bui mogelijk. De wind wordt matig vanuit het westen tot zuidwesten, vlak aan zee kan er enige tijd een vrij krachtige woei zijn.

Vanmiddag hebben we een afwisseling van zon en wolken met vooral in het noorden kans op enkele buien. De middagtemperatuur varieert van 19°C vlak aan zee tot 23°C in het zuidoosten. De west tot zuidwestenwind is matig.

Vanavond zullen er opklaringen zijn maar hou er rekening mee dat er nog steeds een enkele bui kan voorkomen. Boven land is er weinig wind merkbaar, aan zee is de wind matig en uit het zuidwesten.

De 'dansende huizen' in Amsterdam ( Foto:DJMO) (Foto:  )
De 'dansende huizen' tijdens een dagje Amsterdam ( Foto:DJMO)