Waterpolosters naar kwartfinale WK na overwinning tegen Canada

De Nederlandse waterpolosters hebben op de WK in Boedapest de kwartfinales bereikt. In de tussenronde tegen Canada maakte Oranje vooral in het derde kwart het verschil tegen de Canadese waterpolosters en wonnen uiteindelijk met 10-7 (1-2, 2-1, 6-2,1-2).

Na twee kwarten waren Nederland en Canada volledig in evenwicht en bij rust stond het 3-3. Pas in het derde kwart ging het lopen bij de Nederlandse waterpolosters en binnen vijf minuten liep Oranje van 3-3 uit naar een 8-3 voorsprong.

In het vierde kwart ging Oranje weer slordig om met de kansen en wist daarin maar één keer te scoren, maar Canada zou niet meer terugkomen. Dat was vooral te danken aan de Nederlandse keepster Laura Aarts en de paal en lat. In de kwartfinale speelt Oranje tegen Griekenland.