Vonnis in Johnny Depp - Amber Heard rechtzaak bekrachtigd door rechter

Het is nu officieel: Amber Heard moet haar ex-man Johnny Depp 10,35 miljoen dollar betalen na hun opzienbarende smaadproces waar de beschuldigingen over en weervlogen. De rechter heeft het vonnis nu bevestigd.

Actrice Amber Heard moet haar ex-man Johnny Depp 10,35 miljoen dollar betalen. Volgens Amerikaanse media heeft de rechter in het smaadproces het vonnis vrijdagavond bevestigd na een korte hoorzitting in Virginia. Bovendien heeft rechter Penney Azcarate de acteur veroordeeld tot betaling van 2 miljoen dollar aan zijn ex-vrouw. De jury had de boete op 1 juni vastgesteld. De bevestiging van het vonnis door de rechter is dus slechts een formaliteit.

Het proces tussen de twee ex-echtgenoten heeft wekenlang voor een mediaspektakel gezorgd: Johnny Depp had Amber Heard beschuldigd van smaad nadat de laatste zichzelf in december 2018 in een artikel in de 'Washington Post' had omschreven als een "publiek figuur die huiselijk geweld niet schuwt". De jury oordeelde grotendeels in het voordeel van Depp.

Gehoord om beroep aan te tekenen
Een jurylid bracht verslag uit over de kijk van de jury op de zaak en het proces. Heard's tranen tijdens de hoorzitting werden door het jurylid op 'Good Morning America' omschreven als "krokodillentranen": "Het kwam niet geloofwaardig over. Het leek alsof ze in staat was om een schakelaar om te zetten op haar emoties. Als ze een vraag beantwoordt, huilt ze, en twee seconden later is ze weer ijskoud. Het leek niet natuurlijk." Heard werd door de meerderheid van de jury gezien als de agressor in de relatie, vertelde het jurylid.

Amber Heard had kort na het proces aangekondigd dat ze in beroep zou gaan tegen het vonnis. Via haar advocaten heeft de actrice toegegeven dat ze de 10,35 miljoen dollar - minus de 2 miljoen dollar die ze van hem krijgt, is het 8,35 miljoen dollar - aan schadevergoeding die aan Depp is toegekend, niet kan betalen.

Volgens de Daily Mail probeerden Heard's advocaten tot op het laatste moment nog tot een schikking te komen om het bedrag aan schadevergoeding te verlagen. De zaak zal over drie weken naar het Hof van Beroep van Virginia worden gestuurd. Tot dan hebben beide partijen tijd om hoger beroep aan te tekenen.