Klimmers Duffy en Grossman winnen boulderwedstrijden Innsbruck

De World Cup sportklimmen is deze week neergestreken in Innsbruck. In de Oostenrijkse regen zijn de boulderwedstrijden inmiddels afgewerkt, zondagavond is het tijd voor de finales in het leadklimmen.

Mannen
De eerste boulder was te makkelijk: iedereen haalde de top, vijf van de zes finalisten zelfs in één keer. De tweede was wellicht te moeilijk, niemand haalde er de top. Op boulder drie was de eerste echte move uitermate lastig: Colin Duffy (VS), Lee Doh-yun (KOR) en Yoshiyuki Ogata (JPN) haalden de top en bezetten dus de top-3, de rest kwam niet voorbij de eerste move.

Op de lange vierde boulder moest Lee genoegen nemen met een zone, het 'halverwegepunt', maar in een uiterste poging haalde Duffy wél de top. Alleen Ogata kon hem nog van de winst houden, maar dat lukte niet: Duffy pakte met drie tops de winst, voor Lee en Ogata. Beiden kwamen met evenveel pogingen tot twee tops en vier zones, maar op basis van de halve finales ging plek twee naar Lee.

Vrouwen
Na drie boulders was duidelijk dat het om twee dames ging: de Amerikaanse Natalie Grossman en de Duitse Hannah Meul hadden als enige drie keer de top gehaald, Grossman had daar één poging minder voor nodig gehad. De rest kwam op de uiterst lastige tweede en derde boulders niet eens tot de zone, dus daar werd alleen nog geknokt om de derde plek.

Op de vierde en laatste boulder haalde Meul in haar tweede poging de top, nadat een vrijwilligster haar per ongeluk nog op de neus tikte met een borstel. Grossman klom echter in één keer naar de top en daarmee pakte de Amerikaanse wéér een overwinning, voor Meul. Plek drie ging uiteindelijk naar de Japanase Miho Nonaka, die als enige van de rest een tweede top pakte.