FOK! Wat een weer!: Ik weet het niet

weerbanner (Foto: FOK.nl)

Mogge!  

Vreemde titel, maar zo is de situatie nu eenmaal. Als je jezelf Primeurman noemt dan weet je haast zeker dat ik een grapje maak, maar nu doe ik dat niet als Primeurman zijnde.  

Alle gekheid. Ieder uur veranderen de modellen. Het is gewoon uitgaan van de radarbeelden. Meer kan ik er niet van maken. Ik heb wel de indruk dat met name de zuidwestelijke helft niet veel hoeft te verwachten, maar gezien de atmosferische omstandigheden is dat geen uitgemaakte zaak.

Er gaan ongetwijfeld grote hoeveelheden regen vallen, maar dat kan feitelijk overal.  Het moet allemaal nog gaan ontstaan. Ikzelf ben echter niet van plan om op te blijven als ik weet dat ik niet gunstig zit.  

Ook voor vandaag is dit van toepassing. In de ochtend ligt de voorkeur boven het noorden en oosten, en in de middag in het hele zuidoosten. Localiseren en ook de activiteit inschatten is gewoon onmogelijk. 

We gaan het zien, terugblikken is makkelijker dan vooruit kijken.  

Uiteraard ben ik morgen van de partij, dus tot dan.  

Update 24 juni 6:05:
Momenteel heeft het noordwesten enige neerslag. Dit trekt de Noordzee op. De "staart" hiervan, die tot aan Duitsland reikt zal over het land waat neerslag opleveren. Deze bevind zich nu op een lijn van Winterswijk-Apeldoorn-Lelystad. Ondertussen komt vanuit Zeeland ook wat regen, dit trekt wat meer naar het noordoosten. Ik denk dat deze neerslag geen stand zal gaan houden, maar ik ben dan ook niet de primeurman. In het noordwesten van Frankrijk is ook flink wat activiteit maar ik schat in dat dit langs de kust zal trekken en minder actief is tegen die tijd.

Verder vandaag? Als de primeurman geen idee heeft, heb ik dat al helemaal niet. In ieder geval minder warm dan gister, dat is een belofte!

Ganzenoppad (Foto: DJMO)
Ganzen gaat niet snel voor je aan de kant. (Foto: DJMO)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Dan kom je 'm vanzelf tegen!