FOK! Wat een weer!: erg warm en wat benauwder

weerbanner (Foto: FOK.nl)

Welkom!  

Het was blauwer dan blauw gisteren. De temperaturen liepen wel flink uiteen, want om 17.00 was het op de Wadden maar 19 graden, terwijl je in het zuiden op ruim 28 graden zat. Een aantrekkende noordoostelijke wind was de schuldige die het op de eilanden bijna fris maakte.

Onweersbuien. Ik had het er eergisteren al over. Ook gister onstonden er weer heel zware buien. Met name in het oosten van Frankrijk tot tegen de westkant van de Alpen aan met een uitloper over Italie gaat het momenteel enorm tekeer. De laatste dagen was er ook al sprake van heftig weer met hagelstenen tot wel 10 cm aan toe. Ook vielen er in korte tijd hoeveelheden van meer dan 40 mm. Deze buien trekken naar Duitsland toe.

Bij ons is er tot vanmiddag niets aan de hand. Wel zal het morgen nog warmer zijn dan vandaag, terwijl tegelijkertijd ook de luchtvochtigheid gaat toenemen. Hierdoor zal het dus behoorlijk benauwd gaan aanvoelen. Dit alles bij maxima tussen de 25 en 32 graden.

Dan die buien. De voorste begrenzing van de onstabiele lucht bereikt in de middag het zuidwesten en trekt daarna noordwestwaarts. Ik denk dat er in de 2e helft van de middag een aantal regen-en onweersbuien het zuidwesten binnen gaan trekken, of ze ontstaan daar. Het is nog even de vraag tot hoever noordelijk ze komen of ontstaan. Ik denk dat tegen de avond ook het midden kans maakt op een al dan niet stevige onweersbui. 

In het noordwesten blijft het droog, terwijl in het noordoosten de buienkans in de avond gaat toenemen, ook dit kunnen onweersbuien worden. Het zou ook nog kunnen dat deze buien pas boven Duitsland ontstaan. Het is echter wel een aandachtspunt. 

De wind draait van oost naar zuidoost en is slechts zwak tot matig. De kans op zware windstoten bij buien acht ik erg klein.

Vrijdag vallen er op uitgebreidere schaal buien en dan kan er wel eens flink wat regen naar beneden komen. Ook nu lijkt het noordwesten grotendeels buiten schot te blijven. Uiteraard tot teleurstelling van de buienliefhebbers aldaar. Vanzelfsprekend koelt het dan ook af.

In ieder geval, er komt weer wat leven in de brouwerij.  

Tot vanavond!  

Zwanenfamilie (Foto: DJMO)
Een prachtig plaatje van een Zwanenfamilie. (Foto: DJMO)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Dan kom je 'm vanzelf tegen!