Fortuna Sittard stunt met komst Burak Yilmaz

Fortuna Sittard heeft zich verrassend versterkt met Burak Yilmaz. De 36-jarige voormalig Turks international komt over van OSC Lille.

Yilmaz tekent een contract van vijf jaar bij Fortuna, dat een Turkse eigenaar heeft. Het is daarbij de bedoeling dat hij de eerste twee jaar actief is als speler en daarna begint met een trainerstraject. "Ik kijk enorm uit naar mijn tijd bij Fortuna Sittard. Voor mij was het complete plaatje enorm belangrijk, iets wat ze mij in Sittard kunnen en willen bieden. Maar eerst gaat de focus op mijn periode als speler bij de club. De club is ambitieus en ik wil de komende seizoenen met mijn ervaring daarin een bijdrage leveren", zegt Yilmaz op de website van de Limburgers.

Yilmaz komt over van Lille. Met die club werd hij twee jaar geleden nog kampioen van Frankrijk. Voor het Turkse elftal kwam hij in 77 interlands tot 31 doelpunten. Vorig jaar scoorde hij nog een hattrick in het met 4-2 gewonnen WK-kwalificatieduel tegen Nederland. 

"Dit is een prachtige dag voor Fortuna Sittard, dat we een speler met deze status weten vast te leggen... Burak is ondanks zijn leeftijd nog enorm fit en gretig. We zijn er ook van overtuigd dat hij met zijn ervaring van meerwaarde gaat zijn voor ons, zowel op als buiten het veld", vertelt een verheugde technisch manager Sjoerd Ars.