FOK! Wat een weer!: buiten spelen!

weerbanner (Foto: FOK.nl)

Een kikker is geen pad!

Gewoon prima weer gister. De temperaturen bleven wel wat achter. Ik had wel wat bewolking voorzien, maar niet dat deze toch wat dominanter was dan dat de bedoeling was. De temperaturen bleven hierdoor wat achter. Ook de noordelijke wind was ook nét iets meer op de voorgrond aanwezig, dus ook dat speelde mee. Uiteindelijk lagen de maxima tussen de 19 en 23 graden. Meer moet dat voor veel mensen niet zijn. 

Ruring is niet eens zo gek ver aanwezig. In de gebruikelijke berggebieden, maar zeker ook in het oosten van Spanje kwamen hevige onweersbuien tot ontwikkeling. Deze zijn er uiteraard nu ook nog, want het is vandaag de langste dag van het jaar. Ook morgen zullen wij van deze buien nog geen last hebben.

Na een nacht met minima tussen de 5 en 10 graden zal de zon morgen wél het rijk alleen hebben. De wind draait namelijk naar een oostelijke richting en de van oorsprong polaire lucht zal dan transformeren in warme continentale lucht. Zodoende halen we morgen temperaturen die ook op de Wadden iets boven de 20 graden uitkomen. In het midden zal het ongeveer 25 graden worden en de warmste plaatsen in het zuiden die normaal gesproken ook de warmste zijn, zullen dus vandaag met 28 graden toevalligerwijs ook de warmste locaties zijn. De oostelijke wind is niet meer dan zwak tot matig.

UIteindelijk zullen de donderwolken ons op donderdag ook gaan bereiken. Koersen ze morgen nog richting Duitsland, in de loop van deze dag zal de stroming meer zuidelijk gaan worden en komt ook ons land in het vizier.

Hoe dit gaat verlopen is uiteraard nog volstrekt onzeker. Ik kan daar nu nog niets zinnigs over zeggen. vanavond misschien wel.  

Tot vanavond!  

Hunnebed2 (Foto: BufordTJustice)
Het tweede deel van het verslag uit Drenthe. Dit is in de omgeving van Havelte. (Foto: BufordTJustice)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Dan kom je 'm vanzelf tegen!