Gezocht: voortvluchtige Jan Lanckriet

Aan boord van een Nederlandse vissersboot op de Atlantische Oceaan is de Belgische Lanckriet in 1989 betrokken geweest bij het om het leven brengen van een destijds 54-jarige Belgische man. Lanckriet is voortvluchtig.

Hij was aanwezig bij de inhoudelijke behandeling van zijn zaak, maar zijn voorlopige hechtenis werd destijds geschorst. In vrijheid mocht hij de uitspraak afwachten. Toen is hij zelf naar België teruggekeerd. Hij moet nog bijna 4 jaar de gevangenis in, maar de tenuitvoerlegging van de opgelegde gevangenisstraffen zijn naar Belgisch recht verjaard.

Toen het feit gebeurde was Lanckriet 24 jaar. Hij zou nu 56 jaar moeten zijn. Hij lijkt vermoedelijk dan ook niet meer één op één op de foto's. De politie wil graag weten waar Lanckriet verblijft of met welke personen hij in contact staat. Ook recente foto’s en beelden van hem zijn van groot belang voor het onderzoek.

Heeft u Lanckriet gezien of heeft u een vermoeden waar hij nu verblijft, benader hem niet zelf, maar neem contact op met de politie. Bel de gratis opsporingstiplijn 0800-6070 of praat vertrouwelijk met het Team Nationale Inlichtingen via nummer 088 - 661 77 34. Belt u vanuit het buitenland, dan kunt u via dit nummer contact opnemen: +31 79 345 9800.

Jan Lanckriet (Afbeelding: Politie.nl)
Jan Lanckriet (Afbeelding: Politie.nl)