Conducteur (62) kort na handgemeen met zwartrijders overleden, politie roept getuigen op

Op station Hilversum is zondagavond laat een conducteur overleden na een voorval met twee zwartrijders. De man werd op het perron onwel na een handgemeen eerder in een trein. De politie benadrukt dat het nog volstrekt onduidelijk is waaraan de conducteur is overleden en dat er een onderzoek gestart is naar het incident.

Update 13.05 uur: Zojuist heeft de politie een oproep geplaatst om mogelijke getuigen van het incident te achterhalen.

"Wie was er zondagavond 19 juni rond 22.50 uur op Station Hilversum, of zat in de trein van Amsterdam naar Amersfoort? Misschien bent u toen getuige geweest van een aanvaring tussen reizigers en een conducteur. Is dit het geval, of heeft u beelden? Neem dan contact op met de politie.

Rond 22.50 uur was er een controle in de trein, vlak voordat deze op station Hilversum aankwam. Twee minderjarige jongens raakten daarbij in discussie met de conducteurs van de trein. De jongens werden opstandig naar de conducteurs en een van hen ging ervandoor toen de trein stil kwam te staan op station Hilversum. Daarna was er een korte worsteling tussen een van de conducteurs en de andere jongen in de deuropening van de trein. De twee jongens zijn uiteindelijk aangehouden.

Vlak na de aanvaring werd een van de betrokken conducteurs onwel, waarna hij is overleden. De recherche onderzoekt of er een mogelijk verband is met de gebeurtenissen op het perron.

Zat u op 19 juni rond 22.50 uur in de trein van Amsterdam naar Amersfoort? Was u op perron 3 van Station Hilversum en heeft u iets meegekregen van de aanvaring in de trein?

Heeft u foto’s of video’s gemaakt van de conducteurs en de jongens? Deel dit dan met ons. U kunt hiervoor het onderstaande tipformulier gebruiken. Heeft u andere informatie? Bel 0900-8844 of 0800-7000 (anoniem)."


Eerdere berichtgeving: Bij een kaartjescontrole bleek dat twee passagiers uit Hilversum, 15 en 16 jaar, geen plaatsbewijs bij zich hadden. Er ontstond een woordenwisseling tussen de jongens en de conducteur toen die hen er op aansprak. De conducteur haalde er twee collega’s bij, waarna de discussie opliep en er "over en weer wat duwen en trekken was”, aldus een politiewoordvoerster. De trein stopte daarna in Hilversum, het eerstvolgende station, waar een van de jongens werd aangehouden. De tweede verdachte werd later thuis aangehouden.

Nadat de trein even had stilgestaan reed de machinist door naar station Hilversum. Eén jongen werd daar aangehouden door de politie, de conducteur voelde zich niet lekker, ging op een bankje zitten en zakte daarna in elkaar. Er is nog geprobeerd om hem te reanimeren, maar de conducteur overleed op het perron.