Noors en Braziliaans goud op WK beachvolleybal

In het Foro Italico in Rome is zondagavond het wereldkampioenschap beachvolleybal afgesloten. Dat leverde goud op voor Brazilië, toch wel hét beachvolleyballand op aarde, en Noorwegen, bepaald níet het nummer één beachvolleyballand.

Vrouwen
Eduarda 'Duda' Santos en Ana Patricia Silva hadden samen bijna alles al gewonnen, inclusief een hele trits wereldtitels bij de junioren. In de finale in Rome namen ze het op tegen Sophie Bukovic en Brandie Wilkerson uit Canada, die er in de eerste set niet echt aan te pas kwamen. In set twee was het langer spannend, maar in de slotfase maakten de Brazilianen het toch overtuigend af: 21-17, 21-19.

Plek drie was voor de Duitse dames Svenja Müller en Cinja Tillmann, die in de tweede set zagen hoe de Zwitserse Joana Heidrich bij een service een zware schouderblessure op liep. Heidrich en teamgenote Anouk Vergé-Dépré konden uiteraard niet door en de wedstrijd was gespeeld.

Mannen
Anders Mol en Christian Sørum hadden alles gewonnen wat er te winnen viel, inclusief olympisch goud, maar nog geen wereldtitel. In de finale in Rome kwam daar verandering in, want de Brazilianen Renato Carvalho en Vitor Felipe maakten eigenlijk geen schijn van kans: 21-15, 21-16.

In de strijd om de derde plek was het spannender en daar kon Brazilië wél juichen: André Stein en George Wanderley rekenden met 15-21, 21-17, 15-11 af met de Amerikanen Chaim Schalk en Theodore Brunner.