FOK! Wat een weer!: gewoon Hollands zomerweer

weerbanner (Foto: FOK.nl)

Mogge!

Zo snel was het even warm en zo snel is het ook weer fris. Nou ja, warm, in het noorden en westen is het absoluut niet warm geweest. De vore trok namelijk al veel eerder van noordwest naar zuidoost over het land. Alleen in delen van Brabant, Gelderland en zeker Limburg kwamen we ruim boven de 30 graden uit. Voor de rest was het allemaal niet heel bijzonder. Langs de kust en vooral in het noorden was een jas zeker geen overbodige luxe.

Het is uiteindelijk wel tot onweer gekomen. Het feitelijke koufront zwabberde een beetje over de noordwestelijke helft van het land, en door de nachtelijke interactie met middelbare onstabiliteit is het toch wel aardig tekeer gegaan. Helaas zat er wel behoorlijk wat vaart achter, sterker nog, dit buiensysteem lag na enkele uren al bij Denemarken. Over het algemeen leverde dit onweer in Noord-Holland zo'n 10 tot 15 mm regen op, In Friesland wat minder. In de rest van het land gebeurde er eigenlijk niets. 

Gister waren er wel wat buien in den lande aanwezig, maar zeker geen spectakel.  Bewolkte momenten werden afgewisseld met soms ook wel mooie opklaringen. Uiteraard was het zeer fris met maxima tussen de 16 en 22 graden. 

Zwaardere buien trekken vannacht ten zuiden van ons land langs en het zuiden van Limburg kan daar in lichtere versie nog iets van meepikken. Verder zijn er opklaringen en neerslag lijkt verder niet echt aan de orde te ziijn. In het noorden kan het afkoelen tot een graad of 8, elders blijft het duidelijk zachter. Uiteraard niet meer de hoge minima van afgelopen nachten. 

Vandaag breekt de zon weer door. Zeker langs de kust zal zij weer aardig wat uurtjes kunnen schijnen. Zuid-Limburg maakt de eerste uren van de dag nog kans op restanten van de buien die dus grotendeels ten zuiden gepasseerd zijn.

Het zal wel de meest frisse dag van de nieuwe week worden met maxima tussen de 16 en 23 graden.

De dagen erna loopt het kwik weer op en is het tot donderdag ook vrijwel overal droog met veel ruimte voor de zon.

Gegroet!  

Hunnebed (Foto: BufordTJustice)
Dit is Hunnebed D54. Schitterend! De foto in het zonnige weer is gemaakt door BufordTJustice. 

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Dan kom je 'm vanzelf tegen!