Wolff boos op andere F1-teambazen vanwege porpoising-maatregelen

Gisteravond overlegden de Formule 1-teambazen in Montreal over de voorgenomen maatregelen tegen het overmatig stuiteren van diverse F1-wagens en Toto Wolff was niet bepaald gelukkig met houding van zijn collega teambazen daar.

De teambazen waren bij elkaar omdat de FIA het 'porpoising' wil verminderen en daarbij waarschijnlijk de teams die veel last blijven houden van overmatig stuiteren, zal dwingen de rijhoogte te verhogen (klik hier voor een uitgebreid artikel). Wolff snapt uiteraard dat deze nieuwe maatregel zijn team flink zal raken. Er zijn diverse teams die last hebben van 'porpoising' maar Mercedes is één van de teams waar het het ergst is.

De Mercedes-teambaas had gehoopt op andersoortige maatregelen die zijn team minder zouden treffen, maar zijn collega teambazen zagen volgens ingewijden niks in zijn plannen. Wolff noemde de houding van collega’s 'ergerlijk' en  'oneerlijk’' zo meldt de Telegraaf.

"In deze sport probeert iedereen een voordeel te behalen, maar de situatie is te ver gegaan. Er zijn teambazen die de boel proberen te manipuleren en politieke spelletjes spelen, terwijl de FIA met een snelle oplossing probeert te komen. Niet alleen wij hebben last van het gestuiter. In Baku gold dat voor heel veel teams en coureurs, de auto’s zijn gewoon te stijf. Het gaat om veiligheidsrisico’s. Als er dan kleine manipulaties volgen op de achtergrond, vind ik dat gewoon zielig", aldus de Mercedes-teambaas.

"Natuurlijk vragen mensen zich nu af of mijn standpunt oprecht is, of niet. Maar ook Red Bull-coureur Pérez heeft geklaagd, of coureurs van andere teams. Het is niet het probleem van één team. Dit komt door het ontwerp van de auto’s met het huidige grondeffect en dat moet worden aangepakt. En alleen het verhogen van de rijhoogte lost die stijfheid niet op", aldus Wolff.