Alonso snelste in natte derde training Canada

Fernando Alonso heeft de snelste tijd gereden in de derde en laatste vrije training voor de Grand Prix van Canada. De Spanjaard was op een natte baan met de Alpine met een tijd van 1.33.836 een fractie sneller dan Pierre Gasly en Sebastian Vettel. Max Verstappen kwam niet verder dan de negende tijd.

Het regende flink in Montreal waardoor de coureurs op de natweerbanden naar buiten moesten. In de beginfase was het zoeken naar grip, waardoor onder meer Kevin Magnussen regelmatig van het asfalt ging. Langzaam maar zeker droogde de baan iets op en kon er in de slotfase op intermediates gereden worden. Hierop was Alonso de snelste voor Gasly en Vettel.

Verstappen kende een erg lastige sessie. De Nederlander ging pas na een half uur naar buiten en had het duidelijk niet naar zijn zin. Tot tweemaal toe brak hij een ronde af na fikse glijpartijen en ging de pits weer in. In de slotfase spinde de Red Bull-coureur in de eerste bocht maar wist de auto uit de muur te houden. De eerste goede ronde leverde hem de negende tijd op, vlak achter teamgenoot Sergio Perez. Titelrivaal Charles Leclerc zette helemaal geen tijd neer. De Monegask start de race achteraan nadat Ferrari bijna al zijn motoronderdelen wisselde en hij daarom een forse gridstraf opgelopen heeft.