Denz wint vanuit vroege vlucht in Ronde van Zwitserland, Fuglsang nieuwe leider

Nico Denz heeft de zesde etappe van de Ronde van Zwitserland op zijn naam geschreven. Hij zat mee in de vroege vlucht en was in een sprintje bergop net wat sneller dan Clément Champoussin. Jakub Fuglsang is de nieuwe leider in de Zwitserse rittenkoers.

Vooraf aan de eerste bergrit in de Ronde van Zwitserland was het nog maar de vraag of er gefietst ging worden. Na donderdag waar veel opgevers waren na een positieve covidtest was dat vandaag ook het geval. UAE Emirates, Bahrain Victorious en Alpecin-Fenix hun ploeg terug. Daarnaast moest ook leider Alexandr Vlasov opgeven na een positieve test en werden vier renner van EF Education naar huis gestuurd vanwege een positieve test.

Jakob Fuglsang begon daardoor als nieuwe leider na de opgave van Vlasov. Na een snelle start zouden uiteindelijk twaalf renners de vrijheid krijgen van het peloton. Niemand in de kopgroep was gevaarlijk voor het algemeen klassement en ze mochten strijden voor de ritzege. Op de slotklim, de Moosalp, leek Fausto Masnada de sterkste klimmer. Ondanks verschillende aanvalspogingen kreeg hij Nico Denz en werd er vooral naar elkaar gekeken, waardoor José Herrada, Clément Champoussin terug konden aansluiten en in de laatste kilometer sloot ook Quinn Simmons aan. Simmons zette snel daarna zijn sprint in, maar werd in eerste instantie bijgehaald door Champoussin. De Fransman leek op weg naar de ritzege, maar hij werd in extremis nog net geklopt door Denz.

Tussen de favorieten voor het algemeen klassement gebeurde er weinig tot niets en blijft Fuglsang de leider. Zaterdag staat een nieuwe bergetappe op het programma, maar eerst de uitslagen afwachten van de nieuwe testen.