Beachvolleyballers Brouwer/Meeuwsen naar kwartfinales WK

Op het wereldkampioenschap beachvolleybal in Rome zijn donderdagavond de laatste achtste finales afgewerkt. Vier Nederlandse teams schopten het bij de mannen tot de knockoutfase, één kwam door tot de achtste finales.

Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen, de wereldkampioenen van 2013, wonnen in de eerste knockoutronde met 21-17, 21-14 van Christiaan Varenhorst en Steven van de Velde. Leon Luini en Ruben Penninga sneuvelden in een spannende strijd met 21-18, 19-21, 10-15 van de Amerikanen Trevor Crabb en Tri Bourne, terwijl Stefan Boermans en zijn last-minute partner Matthew Immers met 18-21, 17-21 onderuit gingen tegen de Noorse olympisch kampioenen Anders Mol en Christian Sørum.

Brouwer en Meeuwsen stonden dus wel bij de laatste zestien en daarin hadden ze een op papier stevige tegenstander, zeker gezien de steun van het thuispubliek: Daniele Lupo en Alex Ranghieri. De Italianen liepen in set één echter al achter de feiten aan en in de tweede set stond er helemaal geen maat op Brouwer en Meeuwsen, die het eigenlijk probleemloos afmaakten: 21-18, 21-13. Chaim Schalk en Theodore Brunner uit de VS wachten in de kwartfinales, vrijdagavond rond 22.00 uur live op Ziggo Sport.

Bij de vrouwen stonden Katja Stam en Raïsa Schoon in de knockoutfase, waar ze begonnen met een overtuigende 21-17, 21-18 overwinning op Katharina Schützenhöfer en Lena Plesiutschnig uit Oostenrijk. In de achtste finales waren ze echter niet opgewassen tegen het Australische duo Talique Clancy/Mariafe del Solar, dat met 15-21, 21-23 een maatje te groot was.