Impey de snelste in vierde rit Ronde van Zwitserland

Daryl Impey heeft de vierde rit in de Ronde van Zwitserland gewonnen. In de sprint met een uitgedund peloton was de Zuid-Afrikaan van Israel - Premier Tech te snel voor Michael Matthews en Søren Kragh Andersen af. Stephen Williams behoudt zijn gele leiderstrui.

Vandaag stond opnieuw een rit met enkele heuvels op het programma, maar het was niet de zwaarste rit van deze week, al lag er op vijftien kilometer een stevige beklimming van drie kilometer. Vanuit de start kregen we een kopgroep van drie te zien. Het peloton gaf ze enkele minuten, maar had het trio prima onder controle en voor de slothelling waren ze weer ingelopen.

Op de beklimming van drie kilometer EF Education hield de Amerikaanse ploeg de controle voor Alberto Bettiol, die eerder in deze ronde al naar een tweede plaats sprinten. De sprint van Bettiol werd aangetrokken, maar de Italiaan kwam duidelijk snelheid te kort en vanuit de achtergrond kwam Daryl Impey snel opzetten en zou zegevieren. Hij won voor Michael Matthews en Søren Kragh Andersen. Bettiol kwam niet verder dan een vierde plaats.