Klimmers boulderen naar World Cup-zeges in SŘd-Tirol

Voor de liefhebber van sportklimmen keren we nog even terug naar het weekeinde. Er stond weer een mooie World Cup boulderen op het programma in het Süd=Tiroler Brixen, of Bressanone, zo u wilt.

Vrouwen
Natalia Grossman was weer ijzersterk, maar de Amerikaanse - die in de kwalificaties én halve finales elke boulder in één poging topte - kreeg flink tegenstand van Hannah Meul. De Duitse stond net als Grossman na drie boulders op drie tops in vier pogingen, en voor de laatste boulder hadden ze beiden twee pogingen nodig.

Grossman had het in de halve finales beter gedaan, dus als ze de laatste in haar tweede poging zou toppen was de winst binnen en dat lukte. Grossman won dus, voor Meul en de pas 16-jarige Chinese debutante Luo Zhilu, goed voor twee tops en een indrukwekkende derde plek in haar allereerste World Cup-wedstrijd.

Mannen
Yannick Flohé was in topvorm en de Duitser liet dat in de finale mooi zien. Hij mocht als laatste de vierde en laatste boulder betreden en was eigenlijk al zeker van de winst: die pakte hij met twee tops en vier zones in de lastige finale, waarin verder alleen de Brit Maximillian Milne twee tops haalde - hij bleef echter op drie zones steken.

De derde plek ging naar de Japanner Tomoa Narasaki, die met één top in vier pogingen en vier zones dezelfde score noteerde als Lee Doh-yun, maar het in de halve finales beter had gedaan. Plek vijf was voor landgenoot Yoshiyuki Ogata, voor Tomoa's broer Meichi Narasaki.