Starship Troopers RTS-game komt deze week uit

Starship Troopers: Terran Command is een real-time strategiegame van de Belgische studio The Aristocrats. Het strategiespel, gebaseerd op de film uit 1997 van Paul Verhoeven, verschijnt aanstaande donderdag op Steam.

In 2019 werd Terran Command voor het eerst aangekondigd en zou aanvankelijk al eerder uitkomen. De verwachtingen waren echt zo hoog opgelopen dat uitgever Slitherine Games en de Belgische ontwikkelaar zich genoodzaak voelden terug te keren naar de tekentafel. Terran Command werd ruim 330.000 keer gewishlist op Steam.

Het spel bevat uitsluitend een singleplayer campaign met naar eigen zeggen een aangrijpend verhaal, waarin spelers gebruik kunnen maken van verschillende eenheden van de Mobile Infantry, met bekende namen/gezichten uit de sci-fi-actie klassieker van 25 jaar geleden. De verschillende maps waarop gespeeld wordt bevatten veel hoogteverschillen waardoor er tactisch te werk kan worden gegaan. Vanaf aanstaande donderdag is Starship Troopers: Terran Command aan te schaffen op Steam voor €25.