FOK! Wat een weer!: zelden meegemaakt

weerbanner (Foto: FOK.nl)

Welkom!  

Ik moet eerlijk zeggen dat er dingen op de weerkaarten worden vertoond die ik zeer zelden heb meegemaakt. De verschillen zijn zo enorm groot! Normaal gesproken is er altijd wel een bepaald patroon waarop je een soort van verwachting kunt maken. Ik denk ook zeker dat de media sommige dingen heel erg opblazen. Nieuws-sites moeten doen waar ze goed in zijn, namelijk nieuws brengen. Zodra er iemand lucht krijgt van enig spektakel wordt dat helaas meteen opgepikt en vervolgens vergroten zij dat ook nog. Zonder enige kennis van zaken. Best wel frustrerend soms, want zo krijg je 1001 verschillende verhalen en zaai je ook nog verdeeldheid onder de mensen.

Goed. Feit is dat er mogelijk een korte, maar heftige warmte-opstoot gaat komen. Ik zeg met nadruk mogelijk.  Ik hoor al diverse media roepen van 35 tot 40 graden. Gezien de situatie lijkt mij dat niet direct mogelijk. Wat is er dan wel mogelijk?

Dit dus: op het moment dat iedereen roeptoetert dat het 35 tot 40 graden zou zijn in den lande ... bestaat er ook een zeker niet te verwaarlozen kans op een gebied met regen en maxima rond de 19 graden. In Limburg zou het dan mogelijk nog nét 26 graden kunnen worden. 

Andere mogelijkheid is dat het inderdaad erg warm gaat worden, maar ook dat zeer tijdelijk en zeker niet overal.

Weer een andere mogelijkheid is dat de warmste lucht juist 's nachts passeert waardoor overdag de temperatuur juist minder ver oploopt en juist weer naar beneden gaat ...

Er is gewoon helemaal niets zeker. Zelfs een kans van 15 graden in het noordwesten is nog mogelijk.

De oorzaak is gewoon dat de drukgebieden elkaar rond die tijd erg snel opvolgen en er gewoon geen definitieve verwachting kan worden gemaakt. Een storm kan je wel langer van te voren zien aankomen, maar de zomer is misschien wel de meest ingewikkelde tijd van het jaar. 

In ieder geval t/m vrijdag komt er meestal wel een graadje bij aan temperatuur en blijft het droog en vaak ook vrij zonnig. 

Daarna zien we wel. Ik volg het uiteraard.  

Ql9 (Foto: qltel)
Hogedrukweer tijdens de vakantie van qltel. Prachtig uitzicht! (Foto: qltel)  

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Dan kom je 'm vanzelf tegen!