Leknessund soleert naar ritzege in Ronde van Zwitserland

De tweede etappe in de Ronde van Zwitserland is gewonnen door Andreas Leknessund. De jonge Noor van team DSM maakte deel uit van de vroege vlucht, reed weg op de laatste klim van de dag en soleerde vervolgens naar de ritzege. Alberto Bettiol won de sprint van het peloton, dacht even dat hij de rit won, maar werd al snel duidelijk gemaakt dat hij de sprint voor de tweede plaats won.

De tweede etappe ging van Küsnacht naar Aesch over 198 kilometer. Onderweg zaten een aantal beklimmingen, maar echt zwaar was de rit te noemen, al lag er op veertien kilometer nog een klimmetje van de tweede categorie.

Na verschillende aanvallen vroeg in de rit zouden we uiteindelijk een kopgroep van tien krijgen. De kopgroep nam een mooie voorsprong op het peloton, en zeker niemand in het peloton wilde leiden hadden ze een goede kans om vooruit te blijven. Met nog vijftig kilometer melden zich toch een aantal ploegen aan kop van het peloton, en werd er wat van de achterstand afgedaan. Op het laatste klimmetje van de dag was het verschil teruggelopen tot anderhalve minuut en leek het toch nog te lukken voor het peloton, maar dat was buiten Andreas Leknessund gerekend. De jonge Noor van team DSM was op het klimmetje van de tweede categorie duidelijk te sterk voor zijn vluchtgenoten en had al snel een mooie voorsprong te pakken.

Leknessund had een stevig tempo te pakken en het peloton kwam ook niet dichter bij de Noor, waardoor hij op weg was naar zijn eerste zege van het seizoen. Hij won met een goede halve minuut voorsprong op het peloton, waar Alberto Bettiol de sprint won van het peloton. De Italiaan dacht dat hij de overwinning pakte, maar werd al snel duidelijk gemaakt dat hij de sprint voor de tweede plaats won.

In het algemeen klassement blijft Stephen Williams aan de leiding staan.