Hamilton gewoon aan de start bij GP Canada

Ondanks dat Lewis Hamilton met de nodige pijntjes en blauwe plekken uit zijn Mercedes kwam afgelopen zondag na afloop van de Grand Prix van Azerbeidzjan zal hij komend weekend gewoon rijden bij de wedstrijd in Canada. Even werd er zondag gespeculeerd dat de zevenvoudig wereldkampioen de Grand Prix van Canada aan zich voorbij zou moeten laten gaan, maar daar is geen sprake van aldus de Brit.

"Ik heb een pijnlijke rug en ik heb blauwe plekken, maar het is geen serieuze blessure", zo laat Hamilton maandag op zijn Instagram weten. Fans en journalisten waren bang dat de pijn die hij overhield aan de stuiterende Mercedes in straten van Baku dermate serieus was dat de Brit een weekje rust moest houden. Maar na een behandeling vandaag zal de record kampioen gewoon kunnen rijden in Montreal.

"Ik heb acupunctuur gehad en mijn fysio Angela (Cullen, red) blijft eraan werken, samen met het team kijken we hoe we de situatie kunnen verbeteren. We moeten blijven vechten. Altijd zullen we ons samen inspannen om vooruit te gaan en dat is in dit geval niet anders. Ik ben er dit weekend, ik wil het voor geen goud missen. Ik wens iedereen een prachtige dag en week", zo besluit Hamilton zijn verklaring, lezen we op Motorsport.com.