FOK! Wat een weer: boe!

weerbanner (Foto: FOK.nl)

Boe!  

Wat zal ik eens gaan vertellen? Ik kan u zeggen dat er vanochtend een paar buien vielen in het noorden en op een enkele plek kwam er zelfs onweer bij aan te pas. Al vrij snel waren deze verschijnselen het land alweer uit. Voor zover ik weet zijn er geen imposante hoosregens geweest. De hoogste som die ik tegen kwam was 3 mm. 

Verder scheen de zon, maar met een stevige wind en lage maxima was het zeker niet aangenaam buiten. Momenteel neemt de wind af en lossen ook de stapelwolken op. 

Vannacht kunnen er langs de noordwestkust wat nevel en laaghangende bewolking van zee opdoemen. In de rest van het land zal het vooral gaan om hoge bewolking. Het wordt met minima tussen de 8 en 12 graden een prima slaapnacht. 

Vandaag starten we misschien nog met wat bewolking, maar uiteindelijk zal het overal zonnig worden. Ook de temperatuur begint aan een stijgende lijn. Op de Wadden is dat met een westelijke zeewind nog niet echt merkbaar. Een graad of 16 en dan houd het daar wel op. In de rest van het land komen we gelukkig weer boven de 20 graden uit. In Utrecht is het prima vertoeven met 22 graden. Kom je echter in het zuiden van het land, dan doen we daar een graadje of twee bij. Laat ik zelf nu in Limburg zijn. Eindelijk eens een keertje niet die rot-wind en belachelijk lage maxima terwijl de rest van het land geniet van hogere maxima en minder wind. Hoewel er morgen ook aan zee iets minder wind staat.

Ik verklapte het al: vandaag ben ik er dus niet  

Collega Ferdy zal jullie morgen door de zonnige en warme weerkaarten leiden.  

 

Ql9 (Foto: qltel)
Hogedrukweer tijdens de vakantie van qltel. Prachtig uitzicht! (Foto: qltel)  

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Dan kom je 'm vanzelf tegen!