Puzzelavonturenspel Cocoon aangekondigd

Uitgever Annapurna Interactive en ontwikkelaar Geometric Interactive hebben de puzzelavonturengame Cocoon aangekondigd voor Xbox Series, Xbox One, Switch en pc (Steam). Het wordt uitgebracht in 2023. Het zal ook beschikbaar zijn via Xbox Game Pass.

Cocoon wordt gemaakt onder leiding van Jeppe Carlsen, de gameplay-ontwerper van Limbo en Inside. Het spel neemt je mee op avontuur door werelden binnen werelden. Je springt van wereld naar wereld om een kosmisch mysterie te ontrafelen.

  • Werelden binnen werelden - Cocoon is een unieke kijk op het puzzelavontuurgenre, waarbij elke wereld bestaat in een bol die je op je rug kunt dragen. Hiermee spring je tussen werelden - en combineer, manipuleer en herschik je ze om ingewikkelde puzzels op te lossen
  • Alien Machinery - Interactie met buitenaardse omgevingen en biomechanische apparaten die zijn achtergelaten door een oude beschaving. Reis door unieke en diverse biomen, van industriële structuren tot enorme organische grotten, en ontdek hoe ze met elkaar verbonden zijn.
  • Bol-vaardigheden - Elke bol heeft een vaardigheid die kan worden ontgrendeld, waardoor de bol een uniek hulpmiddel wordt dat je in andere werelden kunt gebruiken. Gebruik deze vaardigheden om verborgen paden en objecten te ontdekken, projectielen af te vuren om schakelaars te activeren en meer.
  • Bewakers - Machtige bewakers beschermen elke wereld en je moet ze in felle gevechten onder ogen zien. Elk gevecht is uniek en vereist dat je nieuwe mechanics onder de knie krijgt.