Williams sprint naar zege in openingsetappe Ronde van Zwitserland

Stephen Williams heeft de eerste etappe van de Ronde van Zwitserland op zijn naam geschreven. De renner van Bahrain Victorious was in een sprintje van een groep van vijftien renners de snelste. Hij won voor Maximilian Schachmann.

Waar het Critérium du Dauphiné vandaag eindigde begon de andere grote voorbereidingskoers voor de Tour de France. In de Ronde van Zwitserland stond direct een aantrekkelijke rit op het programma, met in de finale een lastige klimmetje.

Zeven renners gingen al vroeg in de etappe in de aanval. Ze namen een voorsprong van vier minuten, waarna het peloton het langzaam dichte naar de kopgroep. Met nog vijftig kilometer te gaan was het verschil nog maar één minuut en was het wachten tot de vroege vluchters werden gegrepen. Bij de laatste beklimming van de Küsnachter Berg werden ze gegrepen en daar lieten de klassementsrenners zich voor het eerst zien.

Remco Evenepoel, een van de favorieten voor de eindzege, liet zien dat hij in goede vorm steekt en koos voor de aanval. Onder meer Alexandr Vlasov was attent en zorgde ervoor dat de jonge Belg geen ruimte kreeg. Uiteindelijk bleven vijftien renners over en in de sprint die daarop volgde was Stephen Williams de snelste. De De renner van Bahrain Victorious won voor Maximilian Schachmann en Andreas Kron. Williams is ook de eerste leider in de Zwitserse rittenkoers.