Jumbo-Visma heerst in Dauphiné: Roglic pakt de eindzege, slotrit voor Vingegaard

Jumbo-Visma lijkt klaar te zijn voor de Tour de France. In de slotetappe van het Critérium du Dauphiné maakte de Nederlandse ploeg. Op de slotbeklimming maakte Steven Kruijswijk indruk, waarna Primoz Roglic en Jonas Vingegaard de buit verdeelde. Vingegaard won de slotrit en het eindklassement was voor Roglic.

Al vrij vroeg in de etappe reed een groep van vijftien man weg en namen een voorsprong van enkele minuten, maar al snel werd duidelijk dat Jumbo-Visma de zinnen had gezet op de ritzege. Op de voorlaatste klim van de dag, Col de la Colombière, werd de voorsprong teruggebracht tot onder de twee minuten.

Jumbo-Visma had alles onder controle in aanloop naar de slotklim. Het verschil tussen de koplopers en het peloton was nog maar een goede minuut, waarna Steven Kruijswijk zich op kop zette. De 35-jarige Nederlander deed een indrukwekkende kopbeurt en buiten zijn ploeggenoten Primoz Roglic en Jonas Vingegaard kon alleen Ben O'Connor. Maar na een versnelling van Vingegaard moest ook O'Connor passen, waarna Vingegaard en Roglic gezamenlijk naar de streep reden op de beklimming van Plateau de Salaison. Roglic gunde Vingegaard de zege.

In het eindklassement was het ook een-tweetje voor Jumbo-Visma. Roglic pakte de eindoverwinning voor Vingegaard. O'Connor maakte het podium compleet in Frankrijk.