Nederlands elftal speelt gelijk tegen Polen na gemiste strafschop Memphis

Het Nederlands elftal heeft zaterdag niet kunnen winnen van Polen in de Nations League. De ploeg van bondscoach Louis van Gaal knokte zich in De Kuip terug van een 0-2-achterstand, maar door een gemiste strafschop van Memphis Depay bleef Oranje steken op een 2-2 gelijkspel steken.

Oranje speelde in de eerste helft niet goed tegen Polen en na iets meer dan een kwartier kwam het Nederlands elftal achter na een doelpunt van Matthew Cash, dat was ook de ruststand. In de tweede helft verdubbelde Polen na vijf minuten de voorsprong nadat Piotr Zielinski de bal binnen werkte.

Het Nederlands elftal wist die achterstand snel weg te werken. Nadat eerst Davy Klaassen de aansluitingstreffer had gemaakt maakte Denzel Dumfries de 2-2. Oranje kreeg kansen op de winst en zeker nadat zeker toen de bal in de extra tijd op de strafschopstip ging na hands van Cash. Depay wist dat buitenkansje echter niet te benutten door de penalty op de buitenkant van de paal te schieten, waardoor het in De Kuip bij 2-2 bleef.

Ondanks het puntenverlies blijft Oranje koploper in groep 4 van Divisie A van de Nations League. De andere wedstrijd in de groep tussen Wales en België werd ook een gelijkspel. Komende dinsdag speelt het Nederlands elftal nog een thuiswedstrijd tegen Wales.